Monday, May 12, 2008

Cara-cara bank-in di Maybank (guna mesin)

1.Mestila pegi Maybank


2.Cari mesin cash deposit


3.Tekan [Enter]kt mesin..
(lepas beratur,ikut giliran ar..huhu)


4.Pilih bahasa.

5.Tekan teruskan (nnt ade mende merapu2,tekan je teruskan)

6.Kat Menu,pilih Deposit Tunai..



7.Masukkan NO akaun aq,XXXXXXXXXXXXX dan tekan [Ya]


8.Masukkan duit kat ruangan duit kemudian tekan [Teruskan]


9.Check no akaun aq nama aq,dan nilai kemudian tekan [Ya]
(kalau duit kene tendang,tekan [tambah wang] n masukkan duit kene tendang tu atau duit lain)


10.amik resit..

11.hantar SMS kat aq...
(balik rumah bleh buat)

p/s:
ingt senang ke nk buat tutorial ni...
mane penah org buat...(pecah rekod tu..huhu)
ntah2 org blakang aq cakap aq mental gapo..
snap screen mesin cash deposit..wakaka
(aq pki camera henpon...2.0MP lagi...bkn cam digital ye)

tp nk buat mcm mane...
utk korang gak...

ilmu nih...

blaja sampai ke negeri China..
ilmu bank in duit jgn lupa...

huhuhu

38 comments:

  1. ni la yg aku carik slame nih.
    thanx jd mental kjp utk nih...huhu...

    ReplyDelete
  2. sama-sama...
    (senget sudey...hahaha)

    ReplyDelete
  3. ha3..
    aku pOwn bru tau..
    althOugh bpk aku pOwn kje maybank..
    kuang3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keje maybank la sgt entah2 keje cleaner maybank

      Delete
    2. Amboi jht nye mulut.

      Delete
  4. hohoho atceli reefah...anda salah..
    sesungguhnya aku xreti bank in duit...
    so credit to amir sbb wat tutorial neyh...
    arini gak aku g bank in duit kat akaun ko amir...tggukan duit aku...LOL

    ReplyDelete
  5. masa aku deposit duit kat ko td amir aku asa aku cm kena parkinson jea...
    menggigil satu badan...
    agagaga ada ptt aku tekan enter dia xnak enter...
    siot jer mesin tuh

    ReplyDelete
  6. gluuurrrppppp.....
    hehehehe,,,ak still nk jd "special case"......

    shhhuuuuttttttttt!!
    hahhaha

    ReplyDelete
  7. hihi...
    xkisah mane2 cara...
    janji sampai...
    kn azliza?
    huhuhu

    ReplyDelete
  8. walaaa..
    agak kebengangan disitu.

    ReplyDelete
  9. aku bank in ikot maybank2u je..sng

    regards,
    http://kurt.thekomunis.com

    ReplyDelete
  10. erk..bila aku ley buat nih..
    adess..tarikh tutup da dekat..
    :((

    ReplyDelete
  11. wakakakaka...
    fuhhh....
    lego eden...
    eden poei bank pagi td...
    terketaq-ketaq eden masukkan duit dlm mulut besaq tu...
    hahahahahahaha =D

    ReplyDelete
  12. amirfazwan,hanta ikut internet bleh duit tu??

    ReplyDelete
  13. kurier tua akn gak ke kt umah ak??
    umh ak kt luar bndar lorh..

    ReplyDelete
  14. isk2...aku respect mmg tol selama setahun aku berbligging tak penah aku terbaca entry seperti kamu...
    Entry terkini : kucing nie nak nama yang CUN juga!!

    ReplyDelete
  15. suka sangat post ni , lawak xD Hahaha . suka ! :D

    mcdonalducks@yahoo/gmail.com ;)

    ReplyDelete
  16. kt belah mne nk tekan enter kat mesin

    ReplyDelete
  17. HOHO . BAGOS2 . X TAK YAH SUSA2 SOH KWN YG RETI BANK IN, BANK IN KAN LG DA .
    [ BONGOK NYE X SEARCH AWAL2 ] XD

    ReplyDelete
  18. sangat detail! sebabkan aq kena bank-in sensorang esok aq nak cari pasal benda ni,memandangkan aq xtahu langsung psal bank. selama ni ayah aq yang buatkan (^^)v oh ya,doakan result spm saya ya!:D
    terima kasih banyak-banyak!

    ReplyDelete
  19. bole tak ajar ashane nak check duit dalam akaun secara online yg owg bank in kat kita.huhu=.=

    ReplyDelete
  20. kamsahamnidaaaaaaaaaa!
    Toce! Tak sangka ada orang buat tuto. Hoho! Esok dah boleh bank in~ ;D

    ReplyDelete
  21. note RM5 diterima x mesin cash deposit nih ?

    ReplyDelete
  22. Kalau nak bank in duit ke account orang lain pun sama ke?

    ReplyDelete
  23. kalau nak bank in duit ke account bsn pun sama gak kew?

    ReplyDelete
  24. terima kasih! :D haha first time nak bank in duit ni. biasa la, beli onl, nak bank in segala.
    thanks again :)

    ReplyDelete
  25. fufufufu~ akhirnya baru ak yakin nak bankin sorang! thankz

    ReplyDelete
  26. Woaa. membantu sangat2 ! Bank in dah tahu, masalah nya kad bank je takde lagi. hahahaa ape pon xboleh

    ReplyDelete
  27. Saya nak tanya, and please jawab. Mesin doposit cash ni, tak terima RM5 and RM1, so how about nak bank in RM64??
    Kena bank in RM70 lah ye?
    Thanks...

    ReplyDelete
  28. ellow cmua....lepas kita bank in,apa detail dalam resit tu owh..???..ada nama orang yang kita bank in ke..??..sebab saya nak bukti byaran online...nak beli brang online..dia ada mintak bukti resit kepilkan sekali dengan pesanan semasa buat psanan kat lman web dia.....ada ke nama orang yang kita bank in tue ke..????..help me plez....:)..thanks..

    ReplyDelete
  29. thank youuuu sesangattt!! ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete

Contributors

Followers